Vegáni a ľudia s intoleranciou laktózy môžu ľahko nahradiť kravské mlieko rastlinným. Výborne sa na to hodí napríklad domáce mandľové „mlieko“.
Potrebujeme:
- 2 PL bio slnečnicového oleja
- 4 varené alebo parené zemiaky
- 1/2 l domáceho mandľového „mlieka“ z Chufamixu
- 1 PL tahini (sezamová pasta)
- štipka soli a čierneho korenia
Príprava:
Je veľmi dôležité pripravovať toto pyré na miernom plameni. Najskôr v hrnci zohrejte olej s mliekom. Potom pridajte zemiaky a popučte ich. Pridajte soľ, čierne korenie a tahini a stiahnite z ohňa. Dobre pomiešajte a ak by bola kaša príliš tekutá, znova ju dajte zohriať na 2 minúty. Mandľové „mlieko“ dodáva tejto kaši výnimočnú chuť.
Tipy:
- namiesto oleja môžete použiť maslo
- skúste použiť aj iné korenie, napr. kari alebo červenú papriku. Len dajte pozor, aby ste neprebili lahodnú chuť mandľového „mlieka“.