Potrebujeme:
- 1l vody
- 150g nesolených pistácií
- 2 ďatle bez kôstky
- 1 polievková lyžica sirupu agáve alebo guarapo
- soľ (nepovinná ingrediencia)
Dajte všetko do ChufaMixu a asi minútu pomixujte. Pri filtrovaní najskôr miešajte obsah filtra drevennou vareškou a keď už zostane len hustá drť, dotlačte posledné kvapky s mažiarom.
Teplota vody:
Vyrába sa so studenou vodou, ale môžete použiť aj teplú alebo horúcu vodu (nie však viac ako 60°C).
Tipy:
Z tohto množstva pistácií dostanete koncentrované a veľmi chutné mlieko, ktoré by sme nazvali skôr „horchata“. Môžete si urobiť ten istý recept aj s menším množstvom pistácií (50-100g). V takom prípade bude mlieko ľahšie, tiež veľmi zdravé a výživné.
- guarapo je sirup, alebo melasa získavaná z paliem na Kanárskych ostrovoch
- Drť z tohto receptu je výborná, ako nátierka sa môže použiť tak ako je. Samozrejme, môže sa aj ďalej dochutiť bylinkami, cesnakom, atď., čím získa inú chuť a výživové vlastnosti.