Pistáciové mlieko

Potrebujeme:

  • 1l vody
  • 150g nesolených pistácií
  • 2 ďatle bez kôstky
  • 1 polievková lyžica sirupu agáve alebo guarapo
  • soľ (nepovinná ingrediencia)

Dajte všetko do ChufaMixu a asi minútu pomixujte. Pri filtrovaní najskôr miešajte obsah filtra drevennou vareškou a keď už zostane len hustá drť, dotlačte posledné kvapky s mažiarom.

Teplota vody:

Vyrába sa so studenou vodou, ale môžete použiť aj teplú alebo horúcu vodu (nie však viac ako 60°C).

Tipy:

  • pistachos2Z tohto množstva pistácií dostanete koncentrované a veľmi chutné mlieko, ktoré by sme nazvali skôr „horchata“. Môžete si urobiť ten istý recept aj s menším množstvom pistácií (50-100g). V takom prípade bude mlieko ľahšie, tiež veľmi zdravé a výživné.
  • guarapo je sirup, alebo melasa získavaná z paliem na Kanárskych ostrovoch
  • Drť z tohto receptu je výborná, ako nátierka sa môže použiť tak ako je. Samozrejme, môže sa aj ďalej dochutiť bylinkami, cesnakom, atď., čím získa inú chuť a výživové vlastnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.