Kokosové mlieko

Potrebujeme:

  • 1 l horúcej vody (80°C)
  • 1 kokosový orech

Príprava:

Rozpoľte kokosový orech. Kokosovú vodu vypite, alebo odložte na horšie časy. Kokosovú dužinu nakrájajte na kocky. Do ChufaMixu nalejte horúcu vodu, vložte filter a do vnútra dajte 1/3 kokosovej dužiny. Nechajte minútu namočené a potom začnite mixovať. Postupne pridávajte počas mixovania zvyšok dužiny.

Teplota vody:

Horúca voda je nevyhnutná na rozpustenie kokosového tuku. Skúšali sme to aj s vodou izbovej teploty, ale niekedy pri tom kokosový tuk stuhne a potom je ťažké vyrobiť dobré mlieko a samozrejme aj filtrovací proces sa sťaží. S použitím horúcej vody je recept jednoduchší a mlieko chutí vynikajúco.

Tipy:

  • kokosnamiesto celého kokosového orecha môžete použiť 200-300 g strúhaného kokosu. Nemusíte ho pridávať postupne, ale rovno mixujte všetko naraz.
  • keď skladujete kokosové mlieko v chladičke, vytvorí sa na povrchu vrstva kokosového tuku. Tento kokosový tuk môžete použiť ako olej alebo maslo, alebo môžete mlieko zohriať a vypiť.
  • Zvyšná drť je ideálna na ďalšie použitie pri pečení. Keď ju skladujete v chladničke, vydrží 4 dni. Môžete si ju pridať do jogurtu, muesli a pod. Dá sa aj zmraziť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.