Kakaové mlieko z vlašských orechov

Potrebujeme:

  • 1l vody (izbovej teploty)
  • 1 hrnček vlašských orechov
  • 1/4 šupky z bio pomaranča
  • 1 polievková lyžica kakaa, alebo 1 a 1/2 polievkovej lyžice karobu
  • 1 a 1/2 polievkovej lyžice trstinového cukru alebo 20 ml agáve alebo medu

Príprava:

Do nádoby ChufaMixu nalejte 1l vody a vložte filtračnú nádobu. Do fitra nasypte všetky prísady. Mixujte ponorným mixérom približne 1 minútu.

Vyberte filter a pomocou drevenej varešky pomiešajte obsah filtra, až pokým neuvidíte drť. Potom zasuňte mažiar do filtračnej nádoby a jemne vytlačte posledné kvapky.

Tip:

  • pridanie sladidla nie je nutné, ale ak máte radi sladké, sladidlo umocňuje prirodzenú chuť a pôsobí aj ako prírodný konzervant. Množstvo sladidla môžete znížiť, alebo nahradiť ovocím.
  • pretože je drte dosť veľa a je dosť hustá, pomôžeme si pri vytlačení najskôr drevenou vareškou a potom pokračujeme s mažiarom.
  • drť je veľmi chutná a skvele sa hodí na prípravu dezertov. Najjednoduchšie je pridať viac kakaa, čím vznikne čokoládový krém.
  • mlieko môžete pripraviť iba z vlašských orechov, bez kakaa a ostatných prísad. Je to tiež výborné! Dajte si pozor, aby ste nepoužili pokazené orechy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.