Po výrobe mlieka z mandlí, vlašských, či lieskových orechov, kešu, atď. môžeme použiť zvyšnú drť na výrobu domácej nutely. Mňááám!
Prísady:
- šálka orechovej drte
- 2 lyžice kakaa, alebo karobu
- 1 lyžica medu, alebo agávového sirupu
Príprava:
Z filtra vyberte rukou, alebo drevennou vareškou orechovú drť. Pridajte 1 až 3 lyžice kakaa, podľa chuti. Dobre pomiešajte.
Pridajte lyžicu a viac medu, či agáve. Pridávajte postupne, až kým dosiahnete dokonalú textúru.
Tak, a máte domáci čoko-krém, ktorý môžte natierať na pečivo, sušienky, alebo len tak, prípadne ho použiť v ďalších receptoch do dezertov. Dajte si ho do chladničky a spotrebujte do 3-4 dní (ak toľko dlho prežije).
Tipy:
- ak vôbec nepoužívate sladidlá, nahraďte sirup olivovým olejom, aby sa hmota spojila a vytvorila krémovú textúru.
- skúste pridať roztopenú nugátovú čokoládu. mňáám.