Potrebujeme:
- 4 šálky vody
- 1 šálka nelúpanej ryže (uvarenej, surovej, alebo vločiek)
- 1/2 šálky lieskových orieškov, alebo iných orieškov
- 1 lyžica trstinového cukru, medu, a či agáve
- štipka soli
Príprava:
Naplňte nádobu ChufaMixu 1l horúcej vody, medzi 60-70°C. Do filtra dajte všetky prísady (med až po vychladnutí). Pomixujte ponorným mixérom približne minútu a pol, potom nechajte postáť cca 5 minút. Vyberte filter, nechajte odtiecť a jemne potlačte s mažiarom, bez použitia sily. :)
Teplota vody:
Používame horúcu vodu z dvoch dvôvodov:
1. s použitím horúcej vody sa vytvorí lepšia textúra pri všetkých obilných mliekach (ovos, ryža, špalda).
2. ak použijeme tvrdé orechy, ako lieskovce či mandle, horúca voda ich trochu zmäkčí.
- nechajte si drť z tohto mlieka na použitie do varenia, je skvelá na prípravu vegeburgerov
- ak ste použili surovú nelúpanú ryžu, nepoužívajte už drť, pretože ryžové šupky sú ťažko stráviteľné
- ak chcete spraviť ryžové mlieko bez orieškov, odporúčame pridať kôru z bio citróna a škoricu, aby ste mu dodali chuť. Ryžové mlieko podporuje trávenie a je ľahké. Takže, ak by ste ho chceli spraviť viac hustým, pridajte prírodné zahusťovadlá ako olivový olej, orechy, chia…
- ak použijete nevarenú ryžu, treba ju nechať namočiť cez noc. Pred prípravou mlieka ju preceďte.
Spätné upozornenie: Ako zafarbiť mlieko | Vegan Milker ChufaMix