ryzove mlieko

Ryžové mlieko s orieškami

Potrebujeme:

  • 4 šálky vody
  • 1 šálka nelúpanej ryže (uvarenej, surovej, alebo vločiek)
  • 1/2 šálky lieskových orieškov, alebo iných orieškov
  • 1 lyžica trstinového cukru, medu, a či agáve
  • štipka soli

Príprava:

Naplňte nádobu ChufaMixu 1l horúcej vody, medzi 60-70°C. Do filtra dajte všetky prísady (med až po vychladnutí). Pomixujte ponorným mixérom približne minútu a pol, potom nechajte postáť cca 5 minút. Vyberte filter, nechajte odtiecť a jemne potlačte s mažiarom, bez použitia sily. :)

Teplota vody:

Používame horúcu vodu z dvoch dvôvodov:

1. s použitím horúcej vody sa vytvorí lepšia textúra pri všetkých obilných mliekach (ovos, ryža, špalda).

2. ak použijeme tvrdé orechy, ako lieskovce či mandle, horúca voda ich trochu zmäkčí.

Tipy:ryzanatural

  • nechajte si drť z tohto mlieka na použitie do varenia, je skvelá na prípravu vegeburgerov
  • ak ste použili surovú nelúpanú ryžu, nepoužívajte už drť, pretože ryžové šupky sú ťažko stráviteľné
  • ak chcete spraviť ryžové mlieko bez orieškov, odporúčame pridať kôru z bio citróna a škoricu, aby ste mu dodali chuť. Ryžové mlieko podporuje trávenie a je ľahké. Takže, ak by ste ho chceli spraviť viac hustým, pridajte prírodné zahusťovadlá ako olivový olej, orechy, chia…
  • ak použijete nevarenú ryžu, treba ju nechať namočiť cez noc. Pred prípravou mlieka ju preceďte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>