Ríbezľový sirup za studena

Čísla v tomto recepte sú orientačné. Takže veselo pridávajte, uberajte, koštujte a vylepšujte. Ale zlé to byť nemôže nikdy, lebo tam idú samé dobré veci. :)

Potrebujeme:

  • cca 400g čiernych ríbezlí
  • 300 ml vody
  • med

Príprava:

Nádobu ChufaMixu naplníme približne 300 ml vody. Do filtra dáme toľko ríbezlí, aby boli zakryté vodou a krátko mixneme. Potom pridáme zvyšok ríbezlí. Mixujeme cca 2 min. Filter vyberieme z vody a drevenou vareškou miešame dreň vo filtri. Miešame, miešame až pokým dreň poriadne nezhustne – tento proces trvá asi 2 minúty. Potom vložíme mažiar a jemne vytlačíme posledné kvapky hustej šťavy.

cierneribezleHustú šťavu prelejeme do zaváraninového pohára a dolejeme med. Dávame asi 3 diely šťavy a 1 diel medu, prípadne viac podľa chuti. Pohár uchováme v chladničke a používame ako sirup. A skvelo skvelý je tento sirup!

Drť: tentokrát je zostávajúca drť ťažko použiteľná, lebo je plná pomletých semienok a šupiek. Horká, kyslá, brrr.

Súvisiace články a recepty:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.