Perníkové mlieko mandľovo- ryžové

Potrebujeme:

  • 1 l horúcej vody (80ºC)
  • 100 g ryže (namočenej cez noc)
  • 50 g mandlí (taktiež cez noc namočených)
  • 2 ďatle bez kôstky
  • 1 ČL škorice
  • 1/2 ČL zázvoru
  • 1/4 ČL muškátového orecha
  • 1/4 ČL kardamonu
  • štipka soli

Do ChufaMixu nalejte vodu a vložte filtrovaciu nádobu a všetky ingrediencie. Mixujte približne 1 minútu. Môžete nechať postáť 5-10 min. a potom vytlačiť zostávajúci nápoj z filtra za pomoci mažiara. Po vychladnutí skladujte v chladničke. Vydrží 3 až 5 dní.

Tipy:

  • tak ako každé iné rastlinné mlieko, poslúži aj ako prísada do kávy alebo čaju. S tým, že toto mlieko dodá silnú arómu a chuť korenín.
  • pernikovy_pudingje tiež výborné na varenie a vďaka škrobu z ryže dokáže po zohriatí pekne zhustnúť. Môžete ho povariť 10 minút na slabom plameni, a získate hustú krémovú štruktúru. V tomto stave ho môžete podávať ako „smotanový“ dezert.
  • alebo si môžete rovno spraviť puding za pomoci psyllia alebo chia semiačok. Do 1/4 pohára dajte chia semiačka a dolejte do plna rastlinným mliekom. Dobre zamiešajte, nechajte pol hodinu postáť a máte puding hotový. Podávajte s domácim džemom.
  • ak máte radi čokoládu, odporúčame pridať kvalitné kakao. Vznikne vám veľmi chutná okoreníčkovaná horúca čokoláda.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.