Orechovo-ďatlová RAW nátierka

V tomto recepte používame lieskovcové mlieko a lieskovcovú drť, ale môžete samozrejme použiť akékoľvek iné orieškové mlieko a drť. Všetky sú výborné!

Potrebujeme:

  • 100ml (1/2 pohára) lieskovcového mlieka
  • 100g odkôstkovaných ďatlí (12-15 kúskov)
  • 50g lieskovcovej drte

Príprava:

Pred prípravou tejto nátierky si najskôr spravte v ChufaMixe lahodné mlieko z lieskových orechov. Potom zmixujte ďatle s mliekom z lieskovcov do hladka. Pridajte lieskovcovú drť a spolu krátko pomixujte. Nátierku dajte do skleneného pohára a uchovajte v chladničke. Máte 3-5 dní na zjedenie.

Tipy:

  • táto nátierka je veľmi sladká a hodí sa na chleba, alebo ako náplň do koláčov. Aby ste získali viac nátierky, môžete pridať viac drte (100g namiesto 50g), bude trochu viac zrnitá, ale stále skvelá.
  • môžete pridať lyžicu tahini, ak máte poruke, je to vynikajúce!
  • postup môžete aplikovať na rôzne orechy, mandle, vlašské, pistácie, kešu…postup výroby je rovnaký.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.