Potrebujeme:
- 1 l vody
- 1 pohár mandlí (100 až 150g)
- ďatle alebo 1 polievková lyžica medu, alebo agáve
- kúsok šupky z bio pomaranča/citrónu
Príprava:
Mandle si namočte cez noc (alebo aspoň na 2 hodiny). Do nádoby ChufaMixu nalejte 1 l vody. Do filtra ChufaMixu dajte mandle, citrónovú šupku a ďalšie ingrediencie podľa chuti (vanilku, škoricu, ďatle..). Mixujte ponorným mixérom približne 2 minúty. Môžte nechať marinovať 5-20 minút. Vyberte filtračnú nádobu z vody a potom jemne dotlačte posledné kvapky mlieka s pomocou mažiara.
Teplota vody:
Použite studenú vodu. Hotové mliečko skladujte v chladničke, inak expiruje za pár hodín.
Tipy:
- Mlieko si môžete urobiť aj z pomletých mandlí. Mixovanie je jednoduchšie a rýchlejšie.
- Keď necháte mlieko „oddýchnuť“ v chladničke, na druhý a tretí deň získa gurmánsku chuť domáceho mlieka.
- Drť z mandlí je výborná na výrobu čokoládovej nátierky. Je skvelá aj ako prídavok do jogurtov, šalátov, raw nátierok, alebo na prípravu koláčikov.