Mandľové mlieko

Potrebujeme:

  • 1 l vody
  • 1 pohár mandlí (100 až 150g)
  • ďatle alebo 1 polievková lyžica medu, alebo agáve
  • kúsok šupky z bio pomaranča/citrónu

Príprava:

Mandle si namočte cez noc (alebo aspoň na 2 hodiny). Do nádoby ChufaMixu nalejte 1 l vody. Do filtra ChufaMixu dajte mandle, citrónovú šupku a ďalšie ingrediencie podľa chuti (vanilku, škoricu, ďatle..). Mixujte ponorným mixérom približne 2 minúty. Môžte nechať marinovať 5-20 minút. Vyberte filtračnú nádobu z vody a potom jemne dotlačte posledné kvapky mlieka s pomocou mažiara.

Teplota vody:

Použite studenú vodu. Hotové mliečko skladujte v chladničke, inak expiruje za pár hodín.

Tipy:

  • Mlieko si môžete urobiť aj z pomletých mandlí. Mixovanie je jednoduchšie a rýchlejšie.
  • Keď necháte mlieko „oddýchnuť“ v chladničke, na druhý a tretí deň získa gurmánsku chuť domáceho mlieka.
  • Drť z mandlí je výborná na výrobu čokoládovej nátierky. Je skvelá aj ako prídavok do jogurtov, šalátov, raw nátierok, alebo na prípravu koláčikov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.