Madľová RAW paštika s bylinkami

  • zvyšná drť z výroby 1l mandľového mlieka
  • veľký strúčik cesnaku
  • za hrsť zelerovej vňate
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • 11 kvapiek citrónovej šťavy alebo jablčného octu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

ak použijete bio suroviny, zlepší sa chuť aj výživové hodnoty

mandlovarawpastikaPríprava:

Nakrájajte na drobno cesnak a bylinky. V mise ich zmiešajte s mandľovou drťou. Potom pridajte soľ a citrónovú šťavu a znova premiešajte. Napokon primiešajte olivový olej a nechajte asi 5 hod. odležať. Prípadne môžete aj pomixovať tyčovým mixérom, aby ste vytvorili hladkú nátierku. Papajte s chlebom, alebo mrkvou a zelerom nakrájaným na tyčinky.

Tipy:

Ďalší nápad je pridať vodu a strúhanku, pomixovať ponorným mixérom a podávať ako studenú mandľovú polievku.

 

Súvisiace články a recepty:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.