- zvyšná drť z výroby 1l mandľového mlieka
- veľký strúčik cesnaku
- za hrsť zelerovej vňate
- za hrsť petržlenovej vňate
- 11 kvapiek citrónovej šťavy alebo jablčného octu
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
ak použijete bio suroviny, zlepší sa chuť aj výživové hodnoty
Príprava:
Nakrájajte na drobno cesnak a bylinky. V mise ich zmiešajte s mandľovou drťou. Potom pridajte soľ a citrónovú šťavu a znova premiešajte. Napokon primiešajte olivový olej a nechajte asi 5 hod. odležať. Prípadne môžete aj pomixovať tyčovým mixérom, aby ste vytvorili hladkú nátierku. Papajte s chlebom, alebo mrkvou a zelerom nakrájaným na tyčinky.
Tipy:
Ďalší nápad je pridať vodu a strúhanku, pomixovať ponorným mixérom a podávať ako studenú mandľovú polievku.