Domáci sójový jogurt

Potrebujeme:

  • 1 l vody
  • 250 g sóje
  • med, škoricu, vanilku, podľa chuti
  • 1 bio sójový jogurt z obchodu

V klasickom recepte na sójové mlieko sa používa 70-100 g sójových bôbov, ale na prípravu jogurtu budeme potrebovať hustejšie mlieko, preto treba použiť 250-300 g sóje na „koncentrované“ mlieko.

Sójové mlieko pripravte v Chufamixe podľa klasického receptu. Do 4-6 sklenených pohárikov dajte po lyžici kúpeného sójového jogurtu. Do pohárikov dolejte zohriate sójové mlieko a dobre pomiešajte. 12-24 hodín nechajte postáť pri teplote 30-40°C (ako dosiahnuť túto teplotu sa dočítate ďalej).

Potom poháriky uzavrite a dajte do chladničky. Vydržia až 2 týždne. Jeden pohárik si odložte na prípravu ďalších jogurtov.

Tipy:

  • ak nemáte doma jogurtovač, treba jogurty udržať v teplom prostredí (35°C), aby sfermentovali. Môžete použiť tieto postupy:

1. trúbu zapnite na 50°C a vložte jogurty na aspoň 12 hodín

2. poháriky dajte na radiátor a zabaľte do deky a novinového papiera

  • prvotný sójový jogurt môžete nahradiť probiotikami.
kúpiť chufamix

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.