Čokoládovo-orechová RAW nátierka

Po výrobe mlieka z mandlí, vlašských, či lieskových orechov, kešu, atď. môžeme použiť zvyšnú drť na výrobu domácej nutely. Mňááám!

Prísady:

  • šálka orechovej drte
  • 2 lyžice kakaa, alebo karobu
  • 1 lyžica medu, alebo agávového sirupu

Príprava:

Z filtra vyberte rukou, alebo drevennou vareškou orechovú drť. Pridajte 1 až 3 lyžice kakaa, podľa chuti. Dobre pomiešajte.

Pridajte lyžicu a viac medu, či agáve. Pridávajte postupne, až kým dosiahnete dokonalú textúru.

domacanutelaTak, a máte domáci čoko-krém, ktorý môžte natierať na pečivo, sušienky, alebo len tak, prípadne ho použiť v ďalších receptoch do dezertov. Dajte si ho do chladničky a spotrebujte do 3-4 dní (ak toľko dlho prežije).

Tipy:

  • ak vôbec nepoužívate sladidlá, nahraďte sirup olivovým olejom, aby sa hmota spojila a vytvorila krémovú textúru.
  • skúste pridať roztopenú nugátovú čokoládu. mňáám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.