Potrebujeme:
- zvyšná drť z výroby ovseného mlieka (1 šálka ovsených vločiek)
- 2 šálky uvarených obilnín (pšeno, ryža, špalda)
- 1 polievková lyžica celozrnnej múky
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky
- cesnak pokrájaný na jemno
- kari korenie, zázvor, rascu
- soľ
Najskôr zmixujeme ovsennú drť s uvarenými obilninami (keď varíme obilniny môžme si vždy odložiť tie 2 šálky na prípravu vegeburgrov). Potom pridáme kari, cesnak, zázvor, rascu a soľ. Ak chceme pridať zeleninu, alebo šampióny, tak môžeme teraz. Pridáme sójovú omáčku a všetko pomiešame. Keď je cesto ochutené, pridáme múku, aby sa dalo lepšie tvarovať. Na ruku si dáme trochu múky a z cesta tvarujeme burgre. Pred vysmážaním môžme obaliť v strúhanke. Smažíme ich na strednom ohni s malým množstvom oleja.
Môžete podávať s hranolkami a oblohou. Môžete ich aj zamraziť a odložiť na horšie časy. Dobrú chuť!
Poznámka: ak je cesto príliš vlhké, môžeme pridať viac múky, ale opatrne, lebo keď pridáme priveľa múky, cesto stratí chuť.